Over BCL Archaeological Support

In de maatschap BCL Archaeological Support hebben vijf archeologen zich verenigd om hun specialismen onder één naam aan te bieden. Op het eerste gezicht geen alledaagse combinatie: een vertaler, een numismaat, een GIS-ser en twee illustratoren... Wat deze specialisten echter met elkaar gemeen hebben - hun ervaring, enthousiasme en kunde, en niet te vergeten hun passie voor archeologie en historie - is al meer dan 10 jaar een goed werkende constante factor gebleken.

BCL Archaeological Support is in 1999 opgericht door drie oud-studiegenoten: Maaike Groot, Robert van den Bos en Ivo Vossen. Alle drie destijds nog maar net afgestudeerd, maar wel al een baan in het archeologisch veldwerk. Tijdens de laatste fase van hun studie zijn ze elk met hun specialisme in aanraking gekomen: botonderzoek, vertalingen van en naar het Engels en automatisering; dit alles vooral ook in combinatie met de archeologie. En wat bleek: ze waren er goed in én vonden het leuk. Hun wens naast het alledaagse archeologische veldwerk ook met deze specialismen nog iets te blijven doen leidde dan ook tot de oprichting van BCL Archaeological Support.

Inmiddels heeft Robert BCL verlaten, maar de maatschap is uitgebreid met Mikko Kriek (tekenaar/illustrator, DTP'er), Marjolein Haars (DTP'er, illustrator) en Joris Aarts (numismaat).

Dit vijftal kan – vaak zelfstandig, niet zelden ook in combinatie – een breed palet aan diensten voor u uitvoeren. Diensten die veelal in het uitwerk- en publicatietraject van archeologisch onderzoek worden aangeboden, maar uiteraard ook binnen een veel breder werkveld kunnen worden ingezet. Kijk dan ook vooral rustig rond op onze website om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.
BCL Archaeological Support
R.J.H. Fortuynstraat 125
1019 WK Amsterdam
T.020-4195723
M.0624-999600
E.info@bcl-support.nl

Copyright © 2023 BCL-support